DENUO-STEEN

Publiciteit

5 Augustus 2019 vanaf 17:00 uur tvuitzending van RTVOost, details volgen nog.

4 Augustus 2019 vanaf 08:00 uur radio-uitzending van RTVOost. Meer info: http:/members.home.nl/hoogtij/index.htm met dank aan redacteur/verslaggever mevrouw I. (Ina) Brouwer.  

1 Augustus 2019, zie link op de website van RTV-Oost: https://www.rtvoost.nl/nieuws/316437/Beter-voor-het-milieu-en-voor-de-portemonee-een-hergebruikte-grafsteen 

Zie ook de uitzending: Radio zondag 4 augustus 2019 in Hoogtij, na het nieuws van 08:00 uur en Televisie maandag 5 augustus 2019 in Overijssel Vandaag, om 17:00 uur.

Juli 2019 Interview met RTV- Oost over Stichting Denuo-steen, waar staat de stichting voor en waar is de stichting mee bezig? Binnenkort kunnen wij meer vertellen over de uitzending op televisie, wordt vervolgt.

Mei 2018. Stichting Denuosteen is als 1e in Nederland in 2013 en Greenleave in 2014 actief met het streven naar een omslag in denken en werken op gang te brengen in Nederland. Samen met  steenhouwers en begraafplaatsbeheerders willen ze herbruikbare natuurstenen gedenkmonumenten een tweede leven geven. Uiteindelijk heeft dan de consument de keuze om voor zo’n (gepersonaliseerd) gedenkmonument te kiezen en daarmee een bewuste afweging te maken om mens, milieu en biodiversiteit niet onnodig te belasten.

De landelijke Stichting Greenleave heeft als doel de uitvaart in Nederland te verduurzamen. Zij doet dat door een breed pakket aan duurzame producten en diensten aan te bieden. Een van de vele initiatieven is “Circle Stone”:  https://circlestone.nl/ Zie ook: https://www.trouw.nl/groen/kunstenaar-voorkomt-dat-grafstenen-na-gebruik-in-het-wegdek-belanden~ae48bea4/

Januari 2018 kan Stichting Denuo- steen weer beschikken over een behoorlijk aantal gedenkstenen die bij verschillende begraafplaatsen zijn vrijgekomen of beschikbaar gaan komen. Onder de vrijgekomen gedenkstenen verschillende natuurstenen monumenten die geschikte afmetingen hebben of dat het om verschillende granietsoorten stenen gaat die zeker herbruikbaar zijn en als Denuo- stenen een tweede leven verdienen. U gaat er binnenkort meer over lezen.

Juli 2017 heeft Stichting Denuo- steen met nabestaanden en firma Woertman- natuursteen te Tubbergen in nauw overleg een Denuo- steen ontworpen en gerealiseerd. Dit model of uitvoering treft u ook aan op het subblad van deze website onder: Intake. De Denuo- steen is gemaakt uit een zware en goed te hergebruiken dekplaat van zwart graniet. Het gedenkmonument bestaat uit een staande letterplaat voorzien van zilveren letters en een verkorte dekplaat. Het monument is omgeven door hetzelfde maar gebroken graniet wat een lichtere, blauwgrijze kleur geeft en de steenslag is opgesloten door een RVS- metalen strip die overeenkomt met de zilveren letters. Alle partijen zijn tevreden en hebben een goed gevoel over het hergebruik van kwalitatief, goed graniet en het bereikte eindresultaat.

Mei 2017 heeft Stichting Denuo- steen samen met firma Woertman- natuursteen een vrijgekomen rood granieten monument in combinatie met glas omgevormd naar een geheel eigentijds gedenkmonument naar de wensen en inzichten van een opdrachtgever. 

Juni 2016 heeft Stichting Denuo- steen in nauwe samenwerking met firma Woertman- natuursteen herbruikbare grafstenen van een begraafplaats te Zwolle verwijderd. Deze zgn. Denuo- stenen worden na geanonimiseerd te zijn opnieuw aan potentiele kopers aangeboden. Op deze stenen zit volledige garantie en gaan minimaal een menseleven mee. O.a. de steensoort graniet is zo duurzaam en al miljoenen jaren oud, de duur van een mensenleven is in vergelijking met een mensenleven zo betrekkelijk. De eigenaar en tevens beheerder van de begraafplaats was bijzonder tevreden over de samenwerking en hoopt in 2017 op een herhaling. Ook voor begraafplaatsbeheerders zijn er voordelen te behalen, immers de kosten van het verwijderen en stort zijn bij hergebruik afwezig en wat een belangrijk punt vormt bij de exploitatie van begraafplaatsen die moeizamer wordt. 

Mei 2016 verkoop van een 1e Denuo- steen in combinatie met toepassing van glas.  

Zaterdag 26 september 2015 heeft de presentatie van de Denuo-steen bij firma Woertman- natuursteen te Tubbergen plaatsgevonden. meer kunt u hierover lezen en zien op de link:

http://www.detoren.net/artikelen/Bedrijvennieuws/Presentatie_Denuo-steen_duurzame_grafmonumenten__96804#forward

PRESENTATIE DENUO-STENEN!

Op vrijdag 25 september, zaterdag 26 september en zondag 27 september 2015 zijn er open dagen bij firma Woertman-natuursteen aan de Nobelstraat 2, 7651 DC te Tubbergen.

Zaterdag 26 september 2015 biedt firma Woertman-natuursteen vanaf 11:00 uur aan Stichting Denuo-steen de gelegenheid om deze duurzame stenen en een folder aan u  te presenteren.

U kunt ook gedurende de open dagen in de impressietuin van het bedrijf zelf de Denuo-stenen gaan bekijken.  

Tijdens en na de presentatie kunt u kennis maken met de beide initiatiefnemers de heren Ben Bakkenes en Jan Oosting die u graag te woord staan en een folder verhandigen.

Met ingang van 1 juli 2015 zijn firma Woertman-natuursteen en Stichting Denuo-steen een samenwerking aangegaan. Wanneer u meer wilt weten over firma Woertman-natuursteen kunt u op onderstaande link klikken waarna u naar de website van het bedrijf wordt door geleid.

Samenwerking tussen firma Woertman-natuursteen en Stichting Denuo-steen

In regiokrant Tubantia kunt u lezen dat firma Woertman- Nattursteen te Tubbergen druk bezig is met het ophalen van vrijgekomen en herbruikbare stenen. Meer kunt u lezen op de link: hhttp://www.tubantia.nl/regio/tubbergen/eerste-lading-grafstenen-hergebruikt-in-tubbergen-1.5051344ttp://www.tubantia.nl/regio/tubbergen/eerste-lading-grafstenen-hergebruikt-in-tubbergen-1.5051344

In nummer 36 van 25 juni 2015 in de Beleef; het weekblad voor Noordoost- Twente verscheen op bladzijde 23 een uitvoerig artikel met foto over de samenwerking tussen firma Woertman- Natuursteen en Stichting Denuo- steen over herbruikbaar natuursteen. Meer informatie over dit artikel is te vinden in dit Weekblad of via de link: http://issuu.com/gn-media/docs/beleef_nr-36_06-25

Zaterdag 20 juni 2015 is een artikel in de regiokrant Tubantia verschenen over de samenwerking tussen firma Woertman- Natuursteen en Stichting Denuo- steen Als u meer over de inhoud van dit artikel te weten wilt komen dient u op de onderstaande link te klikken. 

 httphttp://www.tubantia.nl/regio/tubbergen/tubbergse-steenhouwerij-geeft-grafstenen-een-tweede-leven-1.5015747://www.tubantia.nl/regio/tubbergen/tubbergse-steenhouwerij-geeft-grafstenen-een-tweede-leven-1.5015747

Duurzame steen: Denuo-steen

Vrijdagmiddag 5 juni 2015 was het dan eindelijk zo ver.  De samenwerking tussen de firma Woertman – Natuursteen uit Tubbergen en Stichting Denuo- steen is een feit!

Op de foto poseren de heren Jos Woertman van firma Woertman en Jan Oosting van Stichting Denuo- steen, nadat ze een aantal grafmonumenten hebben beoordeeld of deze duurzaam en herbruikbaar zijn.

De heer Jos Woertman vindt het initiatief van Stichting Denuo-steen een nieuwe ontwikkeling. Hij wil het initiatief van herbruikbare en duurzame stenen graag oppakken en ziet een meerwaarde naast het kwalitatief hoogwaardig assortiment van grafmonumenten van de firma Woertman. Daarnaast gaat het ook om Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), waarmee zijn firma zich opnieuw van andere marktpartijen kan blijven onderscheiden. 

De heren Ben Bakkenes en Jan Oosting van Stichting Denuo-steen staan voor duurzaamheid door o.a. hergebruik van kwalitatief, hoogwaardig natuursteen. Dit hergebruik bespaart brandstofkosten en beperkt CO2- uitstoot, aangezien transport vanuit het buitenland niet nodig is. Ook wil Stichting Denuo-steen de werkgelegenheid in de branche van het werken met natuursteen in Nederland herintroduceren. Denuo-steen staat voor een eerlijk en bovenal betaalbaar en duurzaam product.

Meer informatie kunt u vinden op de website van firma Woertman; www.woertman.net en op de website van Stichting Denuo- steen; www.denuo-steen.nl  

Op 19 november 2014 is een artikel in de Stentor verschenen over de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Zwolle en Stichting Denuo- steen. Wanneer u de inhoud van dit artikel wilt lezen dient u de onderstaande link aan te klikken. 

http://www.destentor.nl/regio/zwolle/tweede-leven-voor-gebruikte-grafstenen-1.4634686 

 

 

Reuse, Reduce, Recycle