DENUO-STEEN

Werkwijze

Stichting DeNuo beschikt over natuursteen dat anders op de gebruikelijke wijze verbrijzeld zou worden.

In nauw overleg met eigenaren van natuursteen zijn overeenkomsten aangegaan en wordt het natuursteen niet verkleind, maar als grondstof of basis voor een nieuw te maken gedenksteen of andere toepassing aan Stichting DeNuo aangeboden.

Voor milieubewuste consumenten is het mogelijk om in nauw overleg met de vertegenwoordigers van Stichting DeNuo; Ben Bakkenes en Jan Oosting een nieuw gedenkteken samen te stellen.

Uiteraard gaat Stichting DeNuo voor haar eigen model, een eenvoudig en ingetogen model, zie het subblad/keuzetoets: DeNuo-model.

Het blijft voor consumenten altijd mogelijk om voor elk willekeurig model te kiezen.

Elk model is leverbaar, maar is wel afhankelijk van het uiterlijk van het beschikbare materiaal. Dit wil zeggen, het soort natuursteen, de kleur, de vorm en de afmetingen zijn bepalend voor een nieuw te maken gedenksteen.

Het aantrekkelijke van de DeNuo- gedachte is dat u een geheel eigen gedenksteen samenstelt dat geen standaard- product in Nederland vormt.

Uiteraard is het natuursteen of andersoortig materiaal als staal, glas onherkenbaar gemaakt en dat voormalige eigenaren de zekerheid hebben dat de privacy op geen enkele manier in het geding is.

Dit privacy- beleid wordt schriftelijk aan de vroegere eigenaar of beheerder van natuursteen of andere materialen verklaard en zo nodig door de branche- organisatie ondersteunt.

Nieuwe toepassingen van het gerecyclede natuursteen wordt door Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemers (MVO) vervaardigd, deze natuursteenbedrijven zijn van tevoren zorgvuldig door Ben Bakkenes en Jan Oosting getoetst.

Naast gedenkstenen is het ook op verzoek van milieubewuste consumenten mogelijk om voor andere toepassingen te kiezen als afdekplaat voor een urnengraf of urnennis, of bouwkundig: dorpels, sloven, vloeren, traptreden, gedenkplaten, muurplaten, aanrechtbladen, brievenbussen of recreatie: voeten voor parasols of uiting van kunst: kunstobjecten of sport: voetstukken voor bekers of als presse- papier.

Behalve natuursteen, zijn ook combinaties mogelijk met andere materialen als metalen of glas.

Zelfs de toepassing van kunst in een geheel door u zelf te kiezen vormgeving is mogelijk omdat Jan Oosting beeldend kunstenaar is.

Een combinatie van een gedenksteen en grafbeplanting is ook mogelijk, Ben Bakkenes heeft jarenlange ervaring met het toepassen van beplantingen.

Reuse, Reduce, Recycle